• TFM

  De methode bestaat uit het doen van specifieke oefeningen in een verwarmde cabine.

  Lees meer >
 • Volwassenen

  Als volwassenen na de adolescentie willen we graag aandacht besteden aan ons imago, lichaam en uitstraling.

  Lees meer >
 • Ouderen

  Bewegen is een stimulans voor het lichaam, geest en het sociale aspect.

  Lees meer >

Voeding, leefstijl, adviezen en afslanken

Onze dagelijkse voeding is de allerbelangrijkste component voor een fit en gezond lichaam. Al onze lichaamscellen zijn opgebouwd uit de bouwstoffen die we via onze voeding binnenkrijgen. De kwaliteit van de voeding bepaalt dus in hoge mate de kwaliteit van onze cellen en daarmee hun functioneren. Door de ontwikkeling van onze westerse beschaving zijn we langzaam maar zeker ver weg geraakt van onze natuurlijke voedingsbronnen. Dit stelt ons spijsverteringsstelsel zwaar op de proef. Echter, de werking van ons afweersysteem vindt voor meer dan 75% plaats in onze darmen. Een falend afweersysteem is de kiem voor allerlei chronische lichamelijke en geestelijke ziektebeelden.

Gezonde voeding heeft dus een gunstige invloed op lichaam en geest.

Voedingstherapie brengt verbetering in het spijsverteringssysteem, heeft een reinigende en opbouwende werking, verhoogt de immuniteit en geeft het lichaam meer energie.

Ongezonde voeding heeft een laag rendement en vervuild/ verzuurd het lichaam meer en meer. Toch probeert het lichaam uit deze ongezonde voeding de nodige bouwstoffen en voedingsbestanddelen te halen maar het kost enorm veel energie en laat veel afvalstoffen achter. De vervuiling van het mechanisme is vaak de oorzaak voor zowel psychische als somatische (lichamelijke) klachten.

Gezonde voeding vervuilt minder, heeft een hoger rendement en een betere absorptie van de voedingsstoffen. Het voedingspatroon van mensen heeft vaak een grote invloed op hoe zij zich voelen; lichamelijk en geestelijk. Vandaar dat voedingstherapie en voedingsadviezen de basis zijn in mijn behandelingen.

De natuur is altijd al een bron van geneeskracht geweest. Al duizenden jaren worden bloemen en planten gebruikt om ziekte en pijn te bestrijden.
Ik werk volgens het natuurgeneeskundige principe “behandel de zieke in plaats van de ziekte”. Daardoor krijgt iedereen een individuele aanpak.